Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Nepečené ovesné tyčinky s mandlemi a skořicí

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Nepečené ovesné tyčinky s mandlemi a skořicí

55 min 0 min Snadné 7 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

320 kcal 6g Bílkoviny 23g Tuky 22g Cukry

Suroviny

kokosovy-olej, ovesna-mouka, mandlova-mouka, mandle, med, skorice

Instrukce

Připravte si větší mísu a obdélníkovou nádobu (15 cm × 25 cm). Formu následně vyložte potravinovou fólií nebo vymažte cca 10 g kokosového oleje.

Poté si připravte ovesnou směs. Do mísy vložte ovesnou a mandlovou mouku, mandlové plátky, med, 100 g rozpuštěného kokosového oleje a mletou skořici a promíchejte.

Hotovou směs upěchujte na dno připravené obdélníkové nádoby a dejte na 45 minut ztuhnout do lednice.

Ztuhlou ovesnou hmotu vyjměte z nádoby, nakrájejte na na 7 stejně velkých kousků a podávejte. Tyčinky skladujte v lednici ve vzduchotěsné nádobě, kde vydrží 1–2 týdny.