Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Naložené papriky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Naložené papriky

60 min 25 min Snadné 25 kusů

Přemýšlíte, jak naložit s paprikami? Upečte je, s česnekem a cibulí napěchujte do sklenic, zalijte olejem, zavařte a pak už jen vychutnávejte při jakékoli příležitosti. Nějaká vhodná se vždycky najde.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

0 kcal 0g Bílkoviny 0g Tuky 0g Cukry

Suroviny

cervena-paprika, slunecnicovy-olej, cesnek, cibule, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 200 °C. Papriky dejte na plech vyložený pečicím papírem, plech dejte do trouby a papriky pečte* 25 minut dočerna. Po upečení papriky hned zabalte do potravinové fólie nebo sáčku a dejte na chvíli stranou. Z paprik odstraňte fólii, nechte chvilku vychladnout a odstraňte z nich lžící nebo rukou černou slupku a odkrojte z nich jádřince a stopku. Očištěné dužiny dávejte stranou.

Stroužky česneku nakrájejte na plátky a cibuli očistěte a nakrájejte na měsíčky. Připravte si pětilitrovou sterilizovanou zavařovací sklenici. Do sklenice střídavě vrstvěte upečené očištěné části paprik, česnek, cibuli, sůl a pepř.

Sklenici zalijte 600 ml oleje a těsně ji uzavřete. Papriky nechte před dalším zpracováním odležet alespoň 1 týden.

Naložené papriky se dají použít jako občerstvení pro návštěvu, k aromatickým sýrům, do salátů nebo pro přípravu pomazánky.