Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Nakládané ředkvičky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Nakládané ředkvičky

45 min 30 min Střední 2 porce

Nakládaná zelenina je plná prospěšných látek a tělo vám za její pravidelnou konzumaci poděkuje. Naložte si ředkvičky podle našeho receptu z kuchařky Jíme zdravě po celý rok.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

67 kcal 2g Bílkoviny 1g Tuky 15g Cukry

Suroviny

redkvicky, bobkovy-list, horcicne-seminko, trtinovy-cukr, vinny-ocet, voda, sul

Instrukce

V rendlíku přiveďte k varu 500 ml vody.

Přidejte špetku soli, vinný ocet,cukr, hořčičná semínka a bobkový list a vše vařte 4–5 minut.

Než svaříte nálev, připravte si ředkvičky.

Ředkvičky očistěte, nakrájejte na měsíčky a rovnoměrně rozdělte do 2 zavařovacích sklenic (pozor,aby sklenice byly důkladně vymyté).

Sklenice zalijte připraveným nálevem zhruba 4 mm pod okraj, uzavřete je víčkem a zavařujte v zavařovacím hrnci 20–25 minut při 90 °C.

Sterilované ředkvičky skladujte na chladném místě.

Poznámky

TIP: Nakládané ředkvičky se hodí do lehčích salátů, ke grilování anebo k přípravě pomazánek.