Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Nadýchaná sýrová omeleta s pažitkou a koprem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Nadýchaná sýrová omeleta s pažitkou a koprem

32 min 22 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

342 kcal 18g Bílkoviny 11g Tuky 39g Cukry

Suroviny

pazitka, kopr, spenat, vejce, voda, cedar, mozzarella, zitny-chleb, sul, pepr

Instrukce

Troubu dejte předehřívat na 210 °C a připravte si středně velkou mísu a vyšší nádobu na šlehání.

Do mísy najemno nakrájejte pažitku, kopr a špenát, přidejte sůl, pepř a 3 vaječné žloutky a důkladně promíchejte.

Do nádoby na šlehání nalijte 6 vaječných bílků, přidejte 50 ml studené vody a špetku soli a pomocí tyčového mixéru se šlehacím nástavcem z bílků vyšlehejte tuhý sníh, který pak pomocí stěrky po 2 dávkách opatrně zapracujte do žloutkové směsi v míse (každou dávku sněhu vždy zapracujte důkladně, zároveň však směs nemíchejte příliš dlouho, aby sníh nespadl).

Nyní si připravte nepřilnavou pánev vhodnou do trouby (Ø 25 cm) a nasucho ji rozehřejte na středním plameni. Poté do pánve pomocí naběračky rovnoměrně nalijte ¼ vaječné směsi z mísy a opékejte 1–1,5 minuty (omeletu přitom neobracejte).

Následně celou pánev přemístěte do předehřáté trouby a pečte 3,5 minuty při 200–210 °C; mezitím si stranou na větší talíř nahrubo

nastrouhejte cheddar a mozzarellu a obsah talíře promíchejte.

Po uvedené době pak omeletu vyndejte z trouby, posypte ji ¼ sýrové směsi, vraťte do trouby a pečte ještě 30 sekund. Hotovou omeletu přehněte napůl a přemístěte na servírovací talíř.

Stejným způsobem pak ze zbytku těsta postupně upečte další 3 omelety: část těsta vždy nejprve 1–1,5 minuty nasucho opékejte v pánvi, dejte na 3,5 minuty péct do trouby, následně omeletu posypte sýrem a vraťte ještě na 30 sekund do trouby.

Hotové omelety podávejte s pohankovým chlebem.

Poznámky

TIP: Navrch každé omelety můžete ještě před podáváním natrhat čerstvý kopr na ozdobu.