Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mungo polévka

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Mungo polévka

70 min 50 min Snadné 4 porce

Luštěniny vyrazily do boje a perou se o vaši přízeň. Tak jako naše polévka z fazolí mungo, která nahradí bez problému i maso. Je bezlaktózová a dokonale vás na dlouho zasytí, proto se hodí i jako večeře nebo lehčí oběd. Příprava nezabere moc času a na konci získáte pořádně hutnou polévkou s pikantní tečkou.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

203 kcal 13g Bílkoviny 6g Tuky 24g Cukry

Suroviny

mungo-fazole, repkovy-olej, cibule, cesnek, kari, kmin, chilli, zeleninovy-vyvar, sul, pepr, koriandr

Instrukce

Fazole by měli být před samotnou přípravou polévky namočené ve vodě alespoň 3 hodiny. Nejlepší je však namočit je den před vařením.

Pokud fazole máme, orestujeme si na řepkovém oleji na jemno nakrájenou cibuli, poté přidáme česnek nakrájený na plátky a nakonec kari, kmín a chilli. Celé takto cca 2 minuty restujeme.

Poté zalijeme vývarem, přidáme zcezené fazolky a přivedeme k varu.

Vaříme na středním plameni cca 50 minut.

Hotovou polévku osolíme, opepříme a podáváme s čerstvým koriandrem.

Polévka je hustá. Můžeme přidat vodu dle vlastního uvážení.