Řekli jsme si, že tradiční mrkvový salát by potřeboval novou fazónu. A tak jsme sladkokyselý nálev vyměnili za tvaroh a přidali k němu zelí, jarní cibulku a vařená vejce. Už z něho tak není jen salát k hlavnímu chodu, ale může sloužit i jako vydatná svačina nebo lehčí večeře. A co nás na něm baví nejvíc? Je hotový do deseti minut. Co víc si přát. A schválně, jestli si na klasický „mrkváč“ ještě někdy vzpomenete.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Mrkvový salát
10 min
0 min
Snadné
2 porce
Recept
Výživové hodnoty
241 kcal
15g Bílkoviny
14g Tuky
13g Cukry
Suroviny
- 2× střední mrkev (2× cca 130 g)
- 1× jarní cibulka (cca 20 g)
- 2× vejce (uvařit)
- 1 lžíce přepuštěného másla (rozpustit)
- 100 g odtučněného tvarohu
- 50 g bílého zelí
- sůl
- pepř