Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mrkvový hummus

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Mrkvový hummus

20 min 10 min Snadné 6 porce

Propadli jste hummusu? Ač na první pohled jeho recept nepotřebuje žádné vylepšení, my jsme se nedali a připravili další variantu – hummus s mrkví. S předvařenou cizrnou je hotový do dvaceti minut a není to ani žádná věda. Tuhle skvělou pomazánku nebo dip si zamilujete, protože je bezlaktózová a se skvělou chutí vám dodá i spoustu vitamínů. Dejte si ho jen tak, k salátu, k zelenině, nebo ho přidejte do tortilly.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

163 kcal 7g Bílkoviny 4g Tuky 25g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cesnek, mrkev, cizrna, kmin, sul, pepr, citron

Instrukce

V hrnci rozehřejte lžíci olivového oleje.

Přidejte utřený nebo nasekaný stroužek česneku a opražte 1 minutu.

Přidejte mrkev s cizrnou, kmín, a za stálého míchání opékejte 5 minut.

Vše zalijte 150 ml vody a opékejte dalších 5 minut.

Až se voda vstřebá, hrnec na chvíli odstavte.

Vychladlý obsah hrnce přemístěte do mixéru a mixujte dohladka.

Hummus nakonec dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.