Tenhle výborný mrkvový dort s ořechy se skvěle hodí na narozeniny tak trochu v jiném stylu. Nezná, co je bílý cukr, a pšeničnou mouku vyměnil za špaldu a ovesné vločky. I tak je jeho korpus krásně nadýchaný a náplň slaďoučká a voňavá. A pokud klasický tvaroh vyměníte za bezlaktózový, pochutnají si na něm i ti, co trpí laktózovou intolerancí.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Mrkvový dort
70 min
40 min
Střední
10 porce
Recept
Výživové hodnoty
430 kcal
12g Bílkoviny
29g Tuky
29g Cukry
Suroviny
Na náplň
- 500 g tvarohu v alobalu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička agávového sirupu
- 1 lžíce pomerančové kůry (nastrouhat)
- 20 g kokosového oleje (na vymazání formy)
- 4× střední mrkev
- 1× jablko
- 4× vejce
- 100 g agávového sirupu
- 120 g kokosového oleje
- 100 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 50 g ovesné mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžíce perníkového koření
- 100 g vlašských ořechů