Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mrkvový chléb

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Mrkvový chléb

85 min 60 min Náročné 25 porce

Což takhle si dát chleba na sladko? Že jste ho ještě nejedli? Pak je pravá chvíle to napravit s naším receptem na mrkvový chléb. Na první pohled vypadá jako běžný chleba, ale až se do něj zakousnete, ucítíte jemnou chuť medu, skořice, vanilky a kokosu doplněnou o charakteristické vlašské ořechy. To je panečku chuťový koncert. A jestli vám to nebude stačit, bílá poleva z jogurtu a stévie tomu udělá poslední tečku.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

169 kcal 4g Bílkoviny 11g Tuky 12g Cukry

Suroviny

vejce, med, kokosovy-olej, sul, citron, spaldova-mouka, kyprici-prasek-do-peciva, mrkev, vlasske-orechy, strouhany-kokos, vanilkovy-extrakt, skorice, jedla-soda

Instrukce

Troubu si předehřejeme na 180°C.

Bílky si oddělíme od žloutků.

Žloutky vyšleháme s medem a olejem a z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.

Ke žloutkům přimícháme, šťávu z citronu, mouku, prášek do pečiva,sodu, vanilkový extrakt, skořici, mrkev, ořechy a kokos.

Do směsi potom opatrně zapracujeme sníh.

Těsto rovnoměrně rozprostřeme do vymazané formy typu srnčí hřbet.

Pečeme při 170–180°C cca 50–60 minut.

Poté necháme chléb vychladnout a zdobíme tvarohem vyšlehaným se stévií.