Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mrkvový bezlepkový dort

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Mrkvový bezlepkový dort

135 min 40 min Střední 16 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

365 kcal 15g Bílkoviny 28g Tuky 15g Cukry

Suroviny

mandlova-mouka, kyprici-prasek, skorice, kardamom, mrkev, strouhany-kokos, vlasske-orechy, kokosovy-olej, vejce, trtinovy-cukr, vanilkovy-extrakt, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 175 °C.

V míse smíchejte mandlovou mouku, prášek do pečiva, skořici, kardamom a ½ lžičky soli.

V druhé míse smíchejte najemno nastrouhanou mrkev, strouhaný kokos, nahrubo nasekané vlašské ořechy a rozpuštěný kokosový olej.

Poté si připravte vaječnou směs. V míse vyšlehejte elektrickým šlehačem vejce, třtinový cukr a vanilkový extrakt – šlehejte tak dlouho, dokud směs alespoň 2× nezvětší svůj objem.

Obsah obou mís opatrně zašlehejte do vaječné směsi. Vzniklé těsto rozlijte do 2 forem na pečení (Ø 20 cm), vložte do předehřáté trouby a pečte 35–40 minut při 165–175 °C dozlatova.

Mezitím si připravte krém – v míse vyšlehejte mascarpone, tvaroh a třtinový cukr a vzniklý krém dejte do lednice.

Upečené korpusy vyklopte z formy a nechte vychladnout na mřížce (alespoň 1 hodinu).

Vychladlé korpusy spojte připraveným krémem. Poté krémem potřete také boky a vršek dortu.

Hotový dort dejte alespoň na 15 minut do lednice a poté podávejte.