Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mrkvovo-bramborová kaše

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Mrkvovo-bramborová kaše

55 min 40 min Snadné 6 porce

Máte rádi barvy na talíři? Tak to se vám bude hodit i náš recept na bramborovou kaši s mrkví. Přípravu sfouknete do čtvrt hodinky a nepotřebujete nic víc než základní ingredience. Mrkev navíc kaši dodá krásnou oranžovou barvu a ve spojení s přepuštěným máslem do sebe dostanete vitamín A. Při servírování ji ozdobte nasekanou petrželkou nebo jarní cibulkou.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

230 kcal 8g Bílkoviny 1g Tuky 47g Cukry

Suroviny

mrkev, brambor, mleko, prepustene-maslo-ghee, sul

Instrukce

Brambory společně s mrkví očistíme a nakrájíme na zhruba stejně velké kostičky.

Dáme vařit do osolené vroucí vody doměkka.

Vodu slijeme a uvařené brambory společně s mrkví rozšťoucháme šťouchadlem. Za přilévání vroucího mléka vyšleháme ručním šlehačem do hladka.

Kaši zjemníme přepuštěným máslem a dosolíme podle chuti

Podáváme jako přílohu k masu.