Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mrkvové nudle s tuňákem a fazolemi

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Mrkvové nudle s tuňákem a fazolemi

25 min 15 min Snadné 2 porce

Tak trochu jiné nudle jsou ty naše bezlaktózové mrkvové s tuňákem ve vlastní šťávě. Žádné zbytečné sacharidy, ale bohatá porce bílkovin, vitaminů, minerálů a šťavnatého rybího masa. Přípravu zvládnete levou zadní a za chvíli servírujete vydatnou, a přesto lehkou večeři. Pokud byste se přeci jenom báli, že budete mít brzy hlad, zakusujte k tomu celozrnné pečivo.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

577 kcal 36g Bílkoviny 37g Tuky 20g Cukry

Suroviny

mrkev, olivovy-olej, cibule-salotka, fazole-cervene, tunak, chilli, mandle, sul, pepr

Instrukce

Mrkve očistěte a škrabkou naškrábejte na tenké plátky.

V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte plátky mrkví a opékejte na mírném plameni 10–15 minut do změknutí mrkve.

Mezitím si na druhé pánvi rozehřejte druhou lžíci olivového oleje, přidejte šalotku, fazole a tuňáka a opékejte na středním plameni 5–7 minut.

Tuňáka s fazolemi dochuťte solí a pepřem a přidejte chilli.

Nakonec přidejte i opečenou mrkev, zamíchejte, rozdělte na 2 porce a každou bohatě posypte mandlemi.

Poznámky

Pokrm můžete před podáváním ozdobit čerstvou řeřichou.