Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mrkvové hranolky s paprikovým dipem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Mrkvové hranolky s paprikovým dipem

30 min 15 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

155 kcal 4g Bílkoviny 10g Tuky 13g Cukry

Suroviny

bily-jogurt, uzena-paprika, cesnek, citronova-stava, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Očištěné a oloupané mrkve nakrájejte na hranolky a dejte do misky.

Mrkvové hranolky smíchejte s 2 lžícemi olivového oleje, solí a pepřem.

Plech vyložte pečicím papírem, rozprostřete na něj hranolky a pečte v předehřáté troubě 10–15 minut při 170–180 °C.

Než se hranolky upečou, připravte dip. V misce smíchejte bílý jogurt, uzenou papriku, utřený stroužek česneku, šťávu z ½ citronu, sůl a pepř a dejte do lednice.

Upečené hranolky servírujte s vychlazeným dipem.

Poznámky

Do dipu můžete přidat například čerstvou nasekanou petrželku.