Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mrkvové hranolky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Mrkvové hranolky

50 min 40 min Snadné 2 porce

Rádi u televize něco chroupete? Zkuste kaloricky méně náročné hranolky z mrkve. Ve spojení s olivovým olejem do těla dostanete nejen antioxidanty C nebo D, ale hlavně A, který je rozpustný pouze v tucích. V troubě mrkev krásně změkne a experimenty s kořením jí dodají originální chutě.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

95 kcal 1g Bílkoviny 7g Tuky 7g Cukry

Suroviny

mrkev, olivovy-olej, bazalka, oregano, sul, pepr

Instrukce

Mrkev očistěte, nakrájete na hranolky a dejte do mísy.

V míse mrkev smíchejte s olivovým olejem, bazalkou, oreganem, solí a pepřem.

Hranolky rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem a dejte péct do trouby na 170–180 °C 35-40 minut.

TIP: Pro pálivější verzi přidejte k hranolkám před pečením špetku chilli.