Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mrkvové gnocchi s ricottou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Mrkvové gnocchi s ricottou

45 min 20 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

360 kcal 17g Bílkoviny 13g Tuky 42g Cukry

Suroviny

mrkev, spaldova-mouka, vejce, kukuricny-skrob, salvej, ricotta, dynova-seminka, sul, pepr

Instrukce

Mrkev povařte v osolené vroucí vodě – stačí 10–12 minut, jen aby šla lépe nastrouhat.

Poté mrkev nastrouhejte najemno, nechte vystydnout a smíchejte s moukou, žloutky, škrobem, špetkou soli a špetkou pepře.

Vypracujte nelepivé těsto (pokud se lepí, přidejte trochu mouky) a dejte ho na 10 minut odležet.

Odleželé těsto propracujte rukama, aby s ním šlo lépe manipulovat.

Z těsta vyválejte asi 2 cm široké válečky, ze kterých nožem odkrajujte 2–3cm špalíčky.

Připravené špalíčky pak už jen vařte v osolené vroucí vodě zhruba 7–8 minut doměkka.

Hotové gnocchi podávejte s čerstvou šalvějí (případně jinou dostupnou bylinkou), ricottou a dýňovými semínky.

Poznámky

TIP: Do těsta můžete přidat ještě strouhaný parmazán. Na 1 porci stačí 10–15 g.