Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mrkvová roláda

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Mrkvová roláda

45 min 20 min Střední 10 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

161 kcal 8g Bílkoviny 6g Tuky 17g Cukry

Suroviny

smetanovy-syr, tvaroh, med, vanilkovy-extrakt

Instrukce

Troubu předehřejte na 175 °C.

Mouku prosejte do mísy, smíchejte s kypřicím práškem do pečiva, mletou skořicí, mletým zázvorem a solí.

Vejce vyšlehejte v misce s medem a mlékem a vzniklou směs přimíchejte k mouce a ostatním ingrediencím. Nakonec do mísy přimíchejte najemno nastrouhanou vysušenou mrkev a ze směsi vypracujte těsto.

Formu (25 × 35) cm vyložte pečicím papírem, naplňte vzniklým těstem a přemístěte do trouby. Těsto pečte 12–18 minut při 165–175 °C.

Než se těsto upeče, připravte náplň. V míse společně vyšlehejte smetanový sýr, tvaroh, med a vanilkový extrakt.

Upečené těsto opatrně přemístěte na navlhčenou utěrku a i s utěrkou ho zarolujte. Těsto nechte srolované v utěrce minimálně 5 minut. Poté těsto rozbalte, rovnoměrně natřete připraveným krémem a srolujte do rolády. Roládu dejte alespoň na 1 hodinu do lednice.

Hotovou roládu nakrájejte na kolečka a podávejte.

Poznámky

Pokud si chcete udělat odlehčenou verzi rolády, udělejte náplň jen z tvarohu oslazeného stévií.