Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mrkvová pomazánka

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Mrkvová pomazánka

30 min 20 min Snadné 4 porce

Mrkvovou pomazánku na mnoho způsobů již určitě znáte. Co takhle ozvláštnit tuto zeleninovou pomazánku pečenou mrkví? Může se zdát, že mnoho změn neudělá, ale věřte, že chuť mrkve po její tepelné úpravě teprve dostane ten správný říz. Pak stačí už jen dochutit a vychutnat si pomazánku třeba na domácím chlebíku.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

137 kcal 4g Bílkoviny 10g Tuky 8g Cukry

Suroviny

mrkev, olivovy-olej, tvaroh, citronova-stava, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 190 °C.

Mrkev očistěte a nakrájejte na menší kousky.

Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem. Mrkev na něj rozložte a pokapejte olejem. Rukama promíchejte, aby byly olejem obaleny všechny kousky.

Pečte 20–25 minut na 180–190 °C.

Upečenou mrkev najemno rozmixujte s tvarohem, citronovou šťávou, solí a pepřem.

Poznámky

Podávejte na kváskovém žitném chlebu a ozdobte nahrubo nasekanou mrkvovou natí.