Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mrkvová pomazánka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Mrkvová pomazánka

10 min 0 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

132 kcal 11g Bílkoviny 6g Tuky 9g Cukry

Suroviny

mrkev, jarni_cibulka, vejce, bily-jogurt, tvaroh, horcice, sul, pepr

Instrukce

Mrkev omyjte a oloupejte a nať z jarní cibulky nakrájejte najemno.

Následně si připravte si větší misku a do ní najemno nastrouhejte oloupanou mrkev a vejce. Poté do misky přidejte jogurt, tvaroh, nakrájenou nať z jarní cibulky, sůl, pepř a hořčici, vše důkladně promíchejte a podávejte.

Hotovou pomazánku skladujte v lednici, kde vám vydrží přibližně 3–4 dny.

Poznámky

Pomazánku podávejte nejlépe na kváskové vece jako alternativu klasického bramborového salátu.

Můžete ji případně podávat také na kváskovém chlebu a před podáváním posypat najemno nasekanou pažitkou.