Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mrkvová polévka se zázvorem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Mrkvová polévka se zázvorem

47 min 37 min Snadné 3 porce

Není nad poctivou horkou polévku, kterou si můžete vychutnat po dlouhém náročném dni. K večeři tak akorát zasytí, a ještě k tomu krásně provoní vaši kuchyň. Mrkvová polévka se zázvorem je ta pravá ořechová, souhlasíte?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

183 kcal 2g Bílkoviny 12g Tuky 14g Cukry

Suroviny

jarni_cibulka, repkovy-olej, zazvor, mrkev, zeleninovy-vyvar, chilli, stava-z-pomerance, smetana, sul, pepr

Instrukce

Jarní cibulky nasekejte najemno. Poté si v hrnci rozehřejte 1 lžíci řepkového oleje, přidejte nasekanou cibulku a opékejte ji 2 minuty na středním plameni. Následně do hrnce přidejte nastrouhaný zázvor a nakrájenou mrkev a vše opékejte ještě 10 minut. Po této době vše zalijte zeleninovým vývarem, přiveďte k varu, poté ztlumte plamen na střední stupeň a vařte do změknutí mrkve (potrvá to přibližně 25 minut).

Po uvaření polévku odstavte a nechte chvíli vychladnout. Poté ji rozmixujte ponorným mixérem dohladka a na závěr ji dochuťte solí, pepřem, mletým chilli a pomerančovou šťávou.

Hotovou polévku rozdělte do 3 talířů, každou porci ozdobte 1 lžící zakysané smetany a podávejte.

Poznámky

Pro asijský nádech můžete polévku ještě před podáváním dozdobit čerstvým koriandrem.