Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mrkvová polévka s praženou cizrnou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Mrkvová polévka s praženou cizrnou

60 min 45 min Střední 4 porce

Chcete mít zrak jako ostříž a zároveň podpořit svou imunitu? Pak si s námi připravte mrkvovou polévku s praženou cizrnou. Třeba najdete svůj nový oblíbený recept.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

371 kcal 14g Bílkoviny 15g Tuky 45g Cukry

Suroviny

mrkev, brambor, cesnek, olivovy-olej, koriandr, kmin, zeleninovy-vyvar, vinny-ocet, sezamova-seminka, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Mrkev a brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Stroužky česneku oloupejte a utřete.

Na přípravu pražené cizrny cizrnu sceďte a v míse smíchejte s chilli, olivovým olejem a solí.

Plech vyložte pečicím papírem.

Cizrnu rozprostřete na plech, dejte do předehřáté trouby a pečte při 170–180 °C po dobu cca 30 minut.

Mezitím připravte polévku. V hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte na kostky nakrájenou mrkev s bramborami, utřené stroužky česneku, koriandr, kmín a opékejte cca 12–15 minut na středním plameni.

Obsah hrnce zalijte zeleninovým vývarem, přiklopte pokličkou a nechte vařit 30 minut.

Polévku nechte vychladnout, rozmixujte tyčovým mixérem a dochuťte solí, pepřem a vinným octem.

Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů a podávejte s praženou cizrnou společně se sezamovými semínky.

Poznámky

Hotovou polévku ozdobte čerstvým koriandrem. Praženou cizrnu můžete podávat ke kterékoliv jiné polévce nebo přikusovat například u filmu.