Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mrkvová polévka do 30 minut

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Mrkvová polévka do 30 minut

30 min 26 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

149 kcal 4g Bílkoviny 8g Tuky 16g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule, mrkev, trtinovy-cukr, chilli, citronova-stava, zeleninovy-vyvar, recky-jogurt, sul, pepr

Instrukce

Ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje na středním plameni.

Až bude olej rozpálený, přidejte do hrnce najemno nasekanou cibuli s neoloupanými kousky mrkve a opékejte dozlatova 6–7 minut na středním plameni.

Poté do hrnce přidejte třtinový cukr, špetku mletého chilli, 2 lžíce citronové šťávy, sůl a pepř a vše zalijte 800 ml zeleninového vývaru.

Hrnec přiklopte pokličkou a vše vařte na středním plameni 13–15 minut.

Následně ztlumte plamen na mírný stupeň, do hrnce přidejte řecký jogurt a ještě 3–4 minuty provařte.

Nakonec vypněte plamen a obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem do hladkého krému.

Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů a podávejte.

Poznámky

Tipy na servírování: Polévku servírujte se zakysanou smetanou, najemno nasekanou pažitkou a chilli vločkami.

TIP: Dle potřeby můžete polévku zamrazit v uzavíratelné plastové nádobě.