Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mrkvová polévka

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Mrkvová polévka

53 min 43 min Snadné 4 porce

Tak na téhle polévce si pošmáknou všichni – vegani, vegetariáni i lidé s laktózovou intolerancí. Je totiž bez smetany a založena čistě na zelenině. Přesto si tahle výborná mrkvová polévka zachovává potřebnou krémovitost. Jestli se potřebujete zdravě zbavit zásoby mrkve, není lepší způsob.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

136 kcal 2g Bílkoviny 7g Tuky 16g Cukry

Suroviny

cibule-salotka, cesnek, mrkev, olivovy-olej, zeleninovy-vyvar, rozmaryn, kokosovy-cukr, sul, pepr

Instrukce

Šalotky a česnek nasekejte najemno. Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka.

V hrnci rozpalte 2 lžíce olivového oleje.

Přidejte šalotku a česnek a opékejte cca 2 minuty na středním plameni.

Přidejte nakrájenou mrkev a stále na středním plameni opékejte dalších 5–10 minut.

Vše zalijte vývarem a vařte na mírném plameni, dokud mrkev nezměkne (asi 20–30 minut).

Nakonec osolte, opepřete a přidejte rozmarýn.

Hotovou polévku nechte vychladnout, rozmixujte a popřípadě doslaďte kokosovým cukrem.

Poznámky

Mrkvovou polévku podávejte s čerstvými bylinkami a celozrnným pečivem.