Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mrkvová granola

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Mrkvová granola

85 min 25 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

323 kcal 8g Bílkoviny 14g Tuky 41g Cukry

Suroviny

ovesne-vlocky, mrkev, pekanove-orechy, rozinky, kokosovy-olej, skorice, zazvor, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Připravte si plech (40 cm × 30 cm) a vyložte ho pečicím papírem.

Nachystejte si větší misku a dejte do ní ovesné vločky, nastrouhanou mrkev, nasekané pekanové ořechy, rozinky, kokosový olej, skořici, zázvor a špetku soli. Následně vše důkladně promíchejte (nejlépe rukou) tak, aby se všechny ingredience spojily.

Výslednou směs rozprostřete na vyložený plech, vložte do předehřáté trouby a pečte 20–25 minut při 175–180 °C. Hotová granola by měla mít zlatavou barvu.

Po upečení vyjměte granolu z trouby a nechte ji na plechu zcela vychladnout (potrvá to přibližně 1 hodinu).

Vychladlou granolu přemístěte do uzavíratelné sklenice s dobře těsnícím uzávěrem a skladujte při pokojové teplotě – v těchto podmínkách vám granola vydrží až 2 měsíce.

Poznámky

Příprava snídaňové misky s granolou: Do servírovací misky dejte 150 g

odtučněného tvarohu, poté tvaroh posypte 1 porcí mrkvové granoly a na závěr

přidejte 1 lžičku jahodového džemu bez přidaného cukru (cca 5 g).