Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mleté hovězí maso na asijský způsob

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Mleté hovězí maso na asijský způsob

25 min 13 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

360 kcal 29g Bílkoviny 24g Tuky 12g Cukry

Suroviny

zazvor, cesnek, cibule, mrkev, brokolice, rajcata, voda, sojova-omacka, kukuricny-skrob, repkovy-olej, hovezi, fazolove-lusky, chilli, jarni_cibulka, sezamova-seminka, sul, pepr

Instrukce

Nejprve očistěte zázvor, česnek, cibuli a mrkev. Poté zázvor a česnek nakrájejte najemno.

Cibuli rozkrojte napůl a poté nakrájejte najemno, mrkev na tenké nudličky, brokolici na malé kousky a rajčata na kostičky (1 cm × 1 cm). V hrníčku smíchejte vodu, sójovou omáčku a kukuřičný škrob a dejte stranou.

Ve větší pánvi rozpalte olej a na středním až vysokém plameni restujte maso cca 8 minut. Poté snižte plamen na střední, přidejte česnek, zázvor a rajčata a restujte další 2 minuty. Následně přidejte fazolové lusky, mrkev a brokolici. Restujte 2 minuty a zalijte vodou se škrobem a sójovou omáčkou.

Snižte plamen na mírný a nechte omáčku za stálého míchání 1–2 minuty zhoustnout. Dochuťte solí, pepřem a chilli a podávejte posypané jarní cibulkou a sezamovými semínky.

Poznámky

Hotové jídlo podávejte s rýží.