Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mléčné řezy

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Mléčné řezy

91 min 9 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

250 kcal 12g Bílkoviny 15g Tuky 16g Cukry

Suroviny

strouhany-kokos, vejce, bramborovy_skrob, med, holandske-kakao, kyprici-prasek, vanilkovy-extrakt, tvaroh, sul

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 200–205 °C, připravte si plech (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.

Do větší mísy vložte strouhaný kokos, žloutky, bramborový škrob, 1 lžíci medu, kakao a kypřicí prášek do pečiva. Pomocí metličky vše důkladně vyšlehejte.

Poté do vyšší nádoby vložte bílky a špetku soli a pomocí tyčového mixéru se šlehacím nástavcem vytvořte tuhý sníh. Potrvá to cca 3 minuty.

Jakmile máte sníh hotový, pomalu ho vmíchejte do mísy s ostatními ingrediencemi. Vzniklou směs rozprostřete na připravený plech a vložte na 8–9 minut do předehřáté trouby na 200–205 °C.

Po upečení nechte korpus alespoň 30 minut vychladnout na pokojovou teplotu. Mezitím si v míse smíchejte vanilkový extrakt, polotučný tvaroh a zbylé 2 lžíce medu.

Vychladlý korpus překrojte na 2 poloviny. Jednu polovinu potřete tvarohovou směsí, druhou polovinou korpusu vše přiklopte a následně přesuňte na 35–40 minut do mrazáku. Nakonec vychlazený mléčný řez nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.