Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mléčná rýže se švestkami s mákem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Mléčná rýže se švestkami s mákem

26 min 20 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

548 kcal 25g Bílkoviny 12g Tuky 85g Cukry

Suroviny

ryze, mleko, voda, mak, svestky, ryzovy-protein, tvaroh, med

Instrukce

V menším hrnci si smíchejte rýži s mlékem, 100 ml vody a mletým mákem.

Poté obsah hrnce přiveďte k varu, následně ztlumte plamen na mírný stupeň a za občasného míchání nechte směs vařit 20 minut.

Mezitím si nakrájejte švestky na menší měsíčky.

Uvařenou mléčnou rýži odstavte z plotýnky a vmíchejte do ní rýžový protein.

Výslednou směs přemístěte do servírovací misky a přidejte k ní polotučný tvaroh a nakrájené švestky.

Nakonec vše přelijte 1 lžící medu a podávejte.

Poznámky

TIP: Na závěr můžete nakrájené švestky v misce posypat trochou mletého máku navíc.