Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mléčná rýže se skořicí

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Mléčná rýže se skořicí

35 min 30 min Snadné 4 porce

Už jste se přejedli domácím müsli i všemi druhy kaší, a přesto byste rádi snídali něco, co vás zasytí a bude sladké? Pak je ten pravý čas zkusit recept na mléčnou rýži. Je velice jednoduchý a ingredience najdete doma ve spíži. Při použití rostlinného mléka navíc jednoduše vytvoříte bezlaktózovou variantu. Tip od nás – báječně chutná i s domácí marmeládou.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

118 kcal 3g Bílkoviny 3g Tuky 18g Cukry

Suroviny

ryze, mandlove-mleko, arasidove-maslo, med, skorice, mandlovy-extrakt

Instrukce

Rýži uvařte do poloměkka (cca 20 minut na mírném až středním plameni).

Uvařenou rýži společně s ostatními ingrediencemi přemístěte do menšího hrnce a přiveďte k varu.

Vařte cca 10 minut na středním plameni, poté rozdělte do misek a podávejte horké.

Poznámky

Rýži lze podávat také vychlazenou z lednice. Před podáváním můžete jednotlivé porce ozdobit ovocem, mletou skořicí a plátky kokosu.