Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mléčná rýže se skořicí
Přidat k uloženým

Mléčná rýže se skořicí

Už jste se přejedli domácím müsli i všemi druhy kaší, a přesto byste rádi snídali něco, co vás zasytí a bude sladké? Pak je ten pravý čas zkusit recept na mléčnou rýži. Je velice jednoduchý a ingredience najdete doma ve spíži. Při použití rostlinného mléka navíc jednoduše vytvoříte bezlaktózovou variantu. Tip od nás – báječně chutná i s domácí marmeládou.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 118 kcal
  • 3g bílkovin
  • 3g tuků
  • 18g sacharidů

Postup přípravy

Rýži uvařte do poloměkka (cca 20 minut na mírném až středním plameni).

Uvařenou rýži společně s ostatními ingrediencemi přemístěte do menšího hrnce a přiveďte k varu.

Vařte cca 10 minut na středním plameni, poté rozdělte do misek a podávejte horké.

Tip

Rýži lze podávat také vychlazenou z lednice. Před podáváním můžete jednotlivé porce ozdobit ovocem, mletou skořicí a plátky kokosu.