Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mléčná rýže s kardamonem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Mléčná rýže s kardamonem

20 min 15 min Snadné 4 porce

Také hned po ránu rádi podléháte různým snídaňovým vůním, od čerstvého pečiva přes neodolatelnou vůni kávy? Pak si tento recept na mléčnou rýži přímo zamilujete, protože obsahuje hned tři druhy omamného koření. Jedním z nich je kardamon, který nejen krásně voní, ale má i blahodárné účinky na naše zdraví.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

398 kcal 10g Bílkoviny 15g Tuky 53g Cukry

Suroviny

mandlove-mleko, celozrnna-ryze, kardamom, vanilkovy-lusk, mandle, med, skorice

Instrukce

Do rendlíku nalijte mléko a přidejte rýži. Přiveďte k varu a za stálého míchání uvařte al dente („na skus“ – cca 13 minut na středním plameni).

Vmíchejte kardamon, semínka z vanilkového lusku a krátce povařte (cca 1 minutu na středním plameni).

Nakonec do směsi přidejte nasekané mandle s medem, promíchejte a odstavte.

Hotovou rýži rozdělte do 4 misek nebo hrnečků a podávejte posypané skořicí.

Poznámky

Pokrm můžete před podáváním ozdobit libovolným ovocem.