Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mléčná rýže s karamelizovaným pomerančem, pistáciemi a tahini

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Mléčná rýže s karamelizovaným pomerančem, pistáciemi a tahini

27 min 20 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

435 kcal 21g Bílkoviny 14g Tuky 54g Cukry

Suroviny

mleko, voda, pomeranc, skorice, ryze, pistacie, ryzovy-protein, tahini

Instrukce

V menším hrnci smíchejte mléko, 250 ml vody, pomerančovou kůru a skořici a výslednou směs přiveďte k varu.

Poté do hrnce přidejte rýži, ztlumte plamen na mírný stupeň a směs nechte vařit 20 minut.

Mezitím si nahrubo nasekejte pistácie a chvilku před dovařením mléčné rýže si opečte pomeranč: nejprve si na vysokém plameni nasucho rozehřejte nepřilnavou pánev, poté do ní přidejte měsíčky pomeranče a zprudka je opečte (postačí přibližně 10 sekund z každé strany), aby lehce zkaramelizovaly.

Po opečení pomeranč z pánve vyjměte.

Až se dovaří mléčná rýže v hrnci, odstavte ji z plotýnky a vmíchejte do ní rýžový protein.

Výslednou směs přemístěte do servírovací misky, přidejte k ní tahini a opečený pomeranč, nakonec vše posypte nasekanými pistáciemi a podávejte.

Poznámky

*Při strouhání kůry z pomeranče dejte pozor, abyste strouhali pouze povrchovou oranžovou kůru, nikoliv bílou pod ní – ta je totiž hořká a do pokrmů se nehodí.