Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mléčná polévka s kukuřicí

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Mléčná polévka s kukuřicí

38 min 28 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

240 kcal 10g Bílkoviny 9g Tuky 30g Cukry

Suroviny

rapikaty-celer, brambor, cibule-salotka, olivovy-olej, cesnek, ryzova-mouka, mleko, kukurice, kmin, sul, pepr

Instrukce

Řapíkatý celer zbavte listů a nakrájejte na menší kostky. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.

Šalotky nakrájejte najemno, v hrnci si rozehřejte 3 lžíce olivového oleje, přidejte nakrájené šalotky a opékejte je 2–3 minuty na mírném plameni.

Přidejte celer s prolisovanými stroužky česneku a opékejte další 2–3 minuty.

Vše zasypte rýžovou moukou a opékejte 2 minuty.

Zvyšte sílu plamene na střední, obsah hrnce zalijte mlékem, přidejte brambory a nechte vařit pod pokličkou 15 minut.

Nakonec přimíchejte kukuřici a dochuťte solí, pepřem a kmínem.

Polévku rozdělte do 4 talířů a podávejte.

Poznámky

K polévce se hodí čerstvá majoránka.