Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Miska s tofu á la vajíčka a okurkový salát

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Miska s tofu á la vajíčka a okurkový salát

14 min 9 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

390 kcal 24g Bílkoviny 15g Tuky 38g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule, tofu, kurkuma, lahudkove-drozdi, cerna-sul

Instrukce

Nejprve si přichystejte salát: nakrájenou okurku smíchejte s polníčkem, nasekaným koriandrem, sezamem, limetkovou šťávou

a špetkou chilli vloček.

Následně si připravte tofu à la vajíčka. V pánvi rozehřejte ½ lžičky olivového oleje, přidejte nasekanou cibuli a opékejteji 4 minuty na mírném plameni.

Poté do pánve rozdrobte tofu, přidejte kurkumu, zamíchejte, zvyšte plamen na střední stupeň a vše opékejte 5 minut.

Nakonec do směsi přimíchejte lahůdkové droždí a černou sůl a pánev s „vajíčky“ odstavte.

Hotová „vajíčka“ i okurkový salát přemístěte do servírovací misky a podávejte s kváskovým chlebem

Poznámky

*Černá sůl, známá také jako kala namak nebo sanchal, je zvláštní druh soli sopečného původu, který se těží převážně v jižní Asii.

Charakteristické zbarvení této soli, které se pohybuje od černé až po rezavě červenou, způsobuje vysoký obsah železa. Černá sůl se vyznačuje velmi specifickou chutí, která připomíná vejce natvrdo, a často se proto využívá k ochucení veganských alternativ vaječných pokrmů. Seženete ji v prodejnách se zdravou výživou či ve specializovaných internetových obchodech.