Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mini cheesecaky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Mini cheesecaky

256 min 1 min Střední 8 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

186 kcal 8g Bílkoviny 9g Tuky 16g Cukry

Suroviny

zelatina, voda, recky-jogurt, stevie, maliny

Instrukce

Želatinu namočte alespoň na 5 minut do 100 ml vody.

Mezitím rozmixujte datle a smíchejte je s ostatními ingrediencemi na korpus.

Formu na muffiny vyskládejte papírovými košíčky.

Na dno každého košíčku navrstvěte datlovou směs.

V míse smíchejte jogurt se stévií.

V rendlíku na mírném plameni rozehřejte želatinu s vodou a nechte rozpustit. Poté přimíchejte 2 lžíce jogurtu se stévií.

Obsah rendlíku nalévejte za stálého míchání do mísy s jogurtem.

Přemístěte do mixéru a mixujte dohladka.

Do každého košíčku přidejte 2 lžíce jogurtové směsi a navrch přidejte maliny.

Hotové mini cheesecaky dejte před podáváním chladit do lednice minimálně na 4 hodiny.

* Stévie je rostlina původem z Paraguaye a Brazílie. Extrakt ze stévie je výborná přírodní alternativa k cukru a umělým sladidlům. Stévii si můžete vypěstovat také doma.

Poznámky

Maliny můžete nahradit jakýmkoli jiným sezónním ovocem.