Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Minestrone z jednoho hrnce

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Minestrone z jednoho hrnce

58 min 38 min Snadné 5 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

427 kcal 19g Bílkoviny 9g Tuky 61g Cukry

Suroviny

cibule, rapikaty-celer, mrkev, olivovy-olej, rajcata, cesnek, cuketa, tymian, oregano, bobkovy-list, zeleninovy-vyvar, celozrnne-testoviny, bile-fazole, cizrna, spenat, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si na kostičky nakrájejte cibuli, řapíkatý celer a mrkev. Ve větším hrnci rozehřejte olej, přidejte nakrájenou zeleninu a rajčatový protlak a vše nechte na mírném plameni restovat 7–8 minut, dokud cibule nezesklovatí.

Mezitím si nakrájejte česnek na tenké plátky a cuketu na kolečka, které potom rozčtvrťte. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte do hrnce oregano, tymián, bobkové listy a česnek a restujte 2–3 minuty. Poté směs zalijte vývarem a rajčaty.

Plechovky od rajčat nevyhazujte. Každou z nich naplňte vodou a tu přilijte do hrnce. Následně zvyšte plamen na vysoký stupeň a obsah hrnce zredukujte na cca ⅔ (10–15 minut).

Poté přidejte těstoviny, fazole, cizrnu a cuketu. Plamen snižte na střední stupeň a vařte dalších 10 minut. Nakonec přidejte špenát, polévku stáhněte z plotny a dochuťte solí a pepřem.

Poznámky

Polévku podávejte s celozrnným nebo kváskovým chlebem.