Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Minestrone polévka

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Minestrone polévka

40 min 30 min Snadné 6 porce

Milujete vydatné polévky, které dokážou úplně postačit k výbornému a rychlému obědu? Jeden takový recept tu pro vás máme. Minestrone polévka je navíc skvělá v tom, že do ní můžete přidat zeleninu dle aktuální sezóny a upravit si ji tak dle své chuti.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

147 kcal 6g Bílkoviny 4g Tuky 19g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule, cesnek, oregano, cuketa, mrkev, hrasek, zeleninovy-vyvar, voda, bile-fazole, celozrnne-testoviny, parmazan, sul, pepr

Instrukce

Ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Přidejte najemno nasekanou cibuli a opékejte cca 3 minuty při středním plameni.

Poté přidejte najemno nasekaný česnek a sušené oregano. Vše promíchejte a restujte cca 2 minuty na mírném plameni.

Do hrnce přidejte na kostky nakrájenou cuketu a mrkev s hráškem a opékejte při středním plameni 5 minut.

Obsah hrnce zalijte 700 ml zeleninového vývaru a 300 ml vody a zamíchejte. Fazole z plechovky sceďte, přidejte je do hrnce a opět promíchejte. Nakonec přidejte celozrnné těstoviny, hrnec přiklopte pokličkou a vše vařte při mírném plameni 15–20 minut nebo dokud těstoviny nezměknou.

Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 6 talířů a podávejte s nahrubo nastrouhaným parmazánem.

Poznámky

V této polévce se „ztratí“, všechna zelenina nebo luštěniny, které máte doma a nevíte, jak je využít. Nemusíte se striktně držet naší varianty minestrone polévky. Přidejte do ní například mrkev nebo čerstvé bylinky.