Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mexické rybí tacos se zelným salátem a limetkovým krémem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Mexické rybí tacos se zelným salátem a limetkovým krémem

48 min 8 min Střední 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

217 kcal 12g Bílkoviny 9g Tuky 22g Cukry

Suroviny

koriandr, rimsky-kmin, mleta-paprika, repkovy-olej, treska, kukuricna-tortilla, sul

Instrukce

V hlubším talíři smíchejte mletý koriandr, mletý římský kmín, mletou pálivou papriku a sůl. Do vzniklé směsi vmíchejte 2 lžíce oleje, následně v talíři obalte filety z tresky a talíř dejte zatím stranou.

Nyní připravte salát: Zelí, jarní cibulku i čerstvý koriandr nakrájejte najemno a dejte do středně velké mísy.

Poté oloupejte a prolisujte česnek a přidejte ho do mísy. Nakonec směs v míse osolte, promíchejte a mísu s hotovým salátem dejte prozatím do lednice.

Následně si připravte limetkový krém: V menší misce smíchejte bílý jogurt a zakysanou smetanu, do vzniklé směsi vmíchejte limetkovou kůru, limetkovou šťávu a sůl a misku přemístěte do lednice.

Poté si opečte okořeněnou tresku: Na silném plameni nasucho rozehřejte pánev, poté snižte plamen na střední stupeň, dejte do pánve tresčí filety a opékejte je 2–4 minuty z každé strany (potřebná doba opékání závisí na tloušťce filetů). Opečené filety vyjměte z pánve a natrhejte na větší kousky.

Nyní si nachystejte kukuřičné tortilly, rozdělte na ně kousky opečené tresky, na ně navrstvěte připravený salát a ten zakápněte limetkovým krémem. Následně tortilly přehněte na půl a ihned podávejte.

Poznámky

Tortilly můžete ještě před naplněním nasucho opéct na pánvi (postačí 30–60 sekund na silném plameni). Tacos podávejte s chilli omáčkou a čerstvým koriandrem.