
Autor: Mandimu • 0 minut čtení
Mexické enchiladas
64 min
34 min
Střední
8 porce
Recept
Výživové hodnoty
443 kcal
24g Bílkoviny
23g Tuky
33g Cukry
Suroviny
Na omáčku
- 2 lžíce řepkového oleje (nebo slunečnicového oleje)
- 40 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 1 lžička mletého chilli (můžete ubrat nebo vynechat)
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- ½ lžičky mletého římského kmínu
- ¼ lžičky sušeného oregana
- 400 ml hovězího vývaru
- 2 stroužky česneku
- sůl
- 1× střední žlutá cibule (cca 70 g)
- 4 stroužky česneku
- 400 g červených fazolí z konzervy
- 1 lžíce řepkového oleje (nebo slunečnicového oleje)
- 500 g mletého hovězího masa (8–12 % tuku)
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 100 ml vody
- 150 g čedaru
- 8× celozrnná pšeničná tortilla (⌀ 20 cm)
- sůl