Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mexická snídaňová vejce (huevos rancheros)

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Mexická snídaňová vejce (huevos rancheros)

30 min 15 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

291 kcal 16g Bílkoviny 18g Tuky 16g Cukry

Suroviny

cibule, cesnek, repkovy-olej, rajcata, cervene-fazole, rimsky-kmin, chilli, vejce, balkansky-syr, koriandr, sul, pepr

Instrukce

Nejprve oloupejte cibuli i česnek a nakrájejte je najemno.

Nyní si připravte větší pánev a na středním plameni v ní rozehřejte 3 lžíce oleje. Poté do pánve přidejte nakrájenou cibuli i česnek a opékejte 2–3 minuty na středním plameni.

Následně do pánve přidejte krájená rajčata z plechovky, fazole, římský kmín a mleté chilli, promíchejte, ztlumte plamen na mírný stupeň, pánev přiklopte pokličkou a směs nechte vařit 7–8 minut.

Po uvedené době směs v pánvi osolte a opepřete a pomocí lžíce v ní vytvořte 4 důlky. Do každého důlku vyklepněte 1 vejce, poté pánev znovu přiklopte pokličkou a vařte další 3–4 minuty na středním plameni, dokud vejce dostatečně neztuhnou.

Následně vypněte ohřev a směs z pánve rozdělte na 4 por­ce (každá by měla obsahovat 1 vejce). Navrch každé porce rozdrobte balkánský sýr a natrhejte koriandr a ihned podávejte.

Poznámky

Huevos rancheros podávejte s celozrnnými tortillami nebo s kvasovým chlebem.