Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mexická polévka s tortilla chipsy

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Mexická polévka s tortilla chipsy

36 min 16 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

392 kcal 14g Bílkoviny 18g Tuky 41g Cukry

Suroviny

cibule, mrkev, cervena-paprika, cesnek, repkovy-olej, kukurice, cervene-fazole, oregano, chilli, kmin, rajcata, kureci-vyvar, celozrnne-tortilly, cedar, mleta-paprika, sul, pepr

Instrukce

Cibuli i mrkev oloupejte a společně s červenou paprikou je nakrájejte na tenké plátky. Česnek oloupejte a nastrouhejte najemno.

Poté si dejte předehřívat troubu na 200–205 °C a připravte si plech, který vyložte pečicím papírem.

Nyní si vezměte větší hrnec a na středním plameni v něm rozpalte 3 lžíce oleje. Následně do hrnce vložte nakrájenou cibuli, mrkev a papriku a vše opékejte 4–5 minut na středním plameni.

V průběhu opékání sceďte kukuřici a červené fazole z plechovky. Fazole ještě propláchněte pod studenou vodou.

Po 4–5minutovém opékání zeleniny do hrnce přidejte sce‐ zenou kukuřici, propláchnuté červené fazole, oregano, mleté chilli, mletý kmín, nastrouhaný česnek, rajčata z plechovky, sůl, pepř a kuřecí vývar.

Vše promíchejte, přiveďte k varu a celou směs vařte bez pokličky 10–11 minut na středním plameni.

Během vaření polévky si připravte chipsy: Celozrnné tortilly nakrájejte na celkem 16 malých trojúhelníků a ty naskládejte na vyložený plech.

Poté si najemno nastrouhejte čedar a každý trojúhelník posypte nastrouhaným čedarem a mletou paprikou. Poté vložte plech do předehřáté trouby a chipsy pečte 6–7 minut na 200–205 °C.

Jakmile se uvaří polévka a dopečou se chipsy, rozdělte polévku na 4 porce, ke každé porci přidejte chipsy a podávejte.

Poznámky

Polévku před podáváním ozdobte najemno nasekanou čerstvou petrželovou natí.