Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mexická kořeněná tilápie s bramborami na páře

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Mexická kořeněná tilápie s bramborami na páře

37 min 22 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

457 kcal 38g Bílkoviny 19g Tuky 34g Cukry

Suroviny

voda, bobkovy-list, brambor, treska, mleta-paprika, oregano, trtinovy-cukr, chilli, koriandr, cesnek, olivovy-olej, limetka, stava-z-limetky, sul, pepr

Instrukce

Nejprve dejte vařit brambory. Vezměte si větší hrnec, nalijte do něj 300 ml vody, přidejte bobkové listy a do hrnce vložte cedník.

Následně oloupejte brambory, nakrájejte je na malé kostičky, dejte je do cedníku a hrnec přiklopte pokličkou.

Poté vodu přiveďte k varu, snižte plamen na střední stupeň a brambory vařte v páře zakryté pokličkou cca 20–22 minut, dokud nezměknou. Během vaření kontrolujte hladinu vody, aby se voda zcela nevypařila, a podle potřeby vodu dolévejte.

Mezitím připravte tilápii: Všechny filety důkladně osušte. Poté si v misce smíchejte mletou papriku, sušené oregano, třtinový cukr, mleté chilli, mletý koriandr, sušený česnek, sůl a pepř a výslednou směs naneste na filety z obou stran.

Následně si připravte větší pánev, na středním plameni v ní rozpalte 3 lžíce olivového oleje, přidejte do pánve okořeněné filety a opékejte je na středním plameni 2–3 minuty z každé strany. Po opečení filety vyjměte z pánve, posypte je limetkovou kůrou a pokapejte limetkovou šťávou.

Hotové filety rozdělte na 4 talíře a podávejte s uvařenými bramborami.

Poznámky

Podávejte s ledovým salátem, jarní cibulkou a lístky čerstvé bazalky. Vařené brambory můžete před podáváním promíchat s nahrubo nakrájenou petrželovou natí.