Meruňkové nanuky s granolou
Přidat k uloženým

Meruňkové nanuky s granolou

30 min 15 min Snadné 6 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

209 kcal 7g bílkovin 10g tuků 29g sacharidů

Suroviny

datle, mandle, ovesne-vlocky, kokosovy-olej, med

Postup přípravy

Začněte nejprve s přípravou granoly.

Troubu předehřejte na 180 °C

Připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.

Ve větší misce smíchejte datle, mandle, ovesné vločky, kokosový olej a 1 lžíci medu. Výslednou směs rozdrobte na plech, dejte do

předehřáté trouby a pečte cca 10–15 minut na 170–180 °C. Až bude směs jemně zlatavá, vyndejte plech z trouby a nechte granolu vychladnout.

Mezitím si připravte krém na nanuky.

Meruňky rozpulte a vypeckujte.

Bílý jogurt dejte do misky a oslaďte ho 1 lžičkou medu. Jednu polovinu oslazeného jogurtu dejte do mixéru, přidejte meruňky a rozmixujte

dohladka.

Připravte si formy na nanuky.

Na dno nalijte jogurt s medem, poté nalijte vrstvu meruňkového jogurtu, zapíchněte do směsi dřívko a povrch zasypte vychladlou granolou. Formu dejte na 3–4 hodiny zamrazit do mrazáku.

Tip

TIP: Pro snadnější vyndávání nanuků z forem je nechte chvíli odstát při pokojové teplotě nebo je i s formou namočte v teplé vodě.