Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Medovník z ovesných vloček

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Medovník z ovesných vloček

92 min 12 min Střední 16 porce

Medovník patří k velmi populárním a také oblíbeným moučníkům, které u nás mají dlouholetou tradici. S jeho přípravou si sice trošku vyhrajete, ale garantujeme vám, že když se do něj pustíte, nebudete ho dělat naposled.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

276 kcal 9g Bílkoviny 16g Tuky 23g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, ovesne-vlocky, skorice, kyprici-prasek-do-peciva, vejce, med, mleko, kokosovy-olej

Instrukce

Troubu předehřejte na 190 °C.

V míse smíchejte mouku, ovesné vločky, rozmixované ovesné vločky, skořici a kypřicí prášek.

V druhé míse vyšlehejte vejce s medem, mlékem a kokosovým olejem.

Obsah obou mís spojte a vytvořte těsto.

Plech vyložte pečicím papírem.

Z těsta vytvarujte pomocí namočené lžíce 5 stejně velkých koleček a dejte na plech. Dejte péct do trouby při 180–190 °C na 12 minut.

Mezitím vyšlehejte ricottu s tvarohem a medem.

Kolečka vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

Vychladlá kolečka pomažte ¾ ricottové náplně a naskládejte na sebe. Zbylou náplní potřete okraje a vrch korpusu.

Nakonec medovník obalte z boku a z vrchu mletými vlašskými ořechy.

Před podáváním dejte medovník alespoň na 1 hodinu do lednice.