Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Medovník

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Medovník

45 min 15 min Náročné 10 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

362 kcal 15g Bílkoviny 14g Tuky 41g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, ovesna-mouka, kyprici-prasek-do-peciva, jedla-soda, pernikove-koreni, med, vejce, mleko

Instrukce

Ve větší míse smíchejte mouku, vločky, kypřicí prášek, sodu a perníkové koření. Vše promíchejte a přidejte med, vejce a mléko. Rukama vypracujte kompaktní těsto a nechte na lince odležet cca 20 minut.

Mezitím si předehřejte troubu na 170 °C (na horký vzduch), připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Po odležení si pomoučete pracovní plochu a z těsta na ní vyválejte 6 stejně velkých kruhových plátů (o tloušťce cca 0,3 cm). Dejte je na plech, vložte do trouby a pečte 14–16 minut při 165–170 °C. Po vytažení z trouby je nechte vychladnout (cca 30–40 minut).

Zatímco pláty chladnou, připravte si krém a posypku: Do větší misky dejte tvaroh, smetanový sýr, med a skořici a vyšlehejte v jemný krém. Na posypku si najemno namelte (nejlépe v mixéru nebo kuchyňském robotu) ořechy a jeden z již vychladlých plátů.

Poté začněte skládat medovník: Na talíř položte 1 z plátů a naneste na něj vrstvu krému. Postup opakujte, dokud pláty nedojdou a krém poté rozetřete po celém povrchu medovníku.

Jakmile bude medovník takhle připravený, dejte na něj posypku a uložte do lednice minimálně na 8 hodin, nejlépe přes noc.