Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Medové perníčky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Medové perníčky

530 min 10 min Snadné 60 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

66 kcal 1g Bílkoviny 3g Tuky 9g Cukry

Suroviny

zitna-mouka, vejce, maslo, med, trtinovy-cukr, vlasske-orechy, pernikove-koreni, jedla-soda

Instrukce

Všechny ingredience smíchejte ve velké míse a ze směsi vypracujte kompaktní těsto.

Hotové těsto vyválejte do kuličky, zabalte do potravinové fólie a nechte odpočinout na chladném místě 6–8 hodin (nejlépe však do druhého dne).

Druhý den těsto vyndejte z lednice, předehřejte si troubu na 165–175 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Těsto propracujte rukama, vyválejte na tenkou placku, vykrájejte pomocí vykrajovátek a naskládejte na plech s pečicím papírem.

Plech vložte do předehřáté trouby a pečte při 165–175 °C po dobu 10–12 minut.

Hotové perníčky vyndejte z trouby, nechte vychladnout a podávejte.

Poznámky

Perníkové koření můžete připravit i doma. Stačí smíchat 1 lžičku mleté vanilky, 2 lžíce mleté skořice, 1,5 lžíce mletého zázvoru, ½ lžičky mletého badyánu, ½ lžičky muškátového oříšku a 1 lžičku mletého hřebíčku.