Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Matcha ječná kaše

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Matcha ječná kaše

12 min 5 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

433 kcal 22g Bílkoviny 9g Tuky 61g Cukry

Suroviny

jecne-vlocky, mleko, voda, matcha-caj, skyr, fiky, mandle, med

Instrukce

Ječné vločky nasypte do menšího hrnce, přilijte k nim mléko a 50 ml vody a vše důkladně promíchejte metličkou.

Směs přiveďte k varu, poté ztlumte plamen na mírný stupeň a za občasného míchání směs vařte 4–5 minut do zhoustnutí.

Následně hrnec odstavte a do uvařené kaše vmíchejte matcha čaj.

Matcha kaši přemístěte do servírovací misky a vmíchejte do ní skyr.

Poté si omyjte fík, rozkrojte ho na několik menších dílků a přidejte do misky.

Nakonec vše posypte nasekanými mandlemi, přelijte medem a podávejte.

Poznámky

*Matcha čaj je v dnešní době velmi populární druh japonského zeleného čaje, který obsahuje velké množství nutričně hodnotných látek. Díky vysoké koncentraci chlorofylu má silné detoxikační účinky a výrazně podporuje paměť i soustředění. Prodává se ve formě sytě zeleného prášku a seženete ho nejčastěji v obchodech se zdravou výživou.