Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Masové koule s rajčatovou omáčkou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Masové koule s rajčatovou omáčkou

25 min 18 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

342 kcal 23g Bílkoviny 25g Tuky 4g Cukry

Suroviny

hovezi, oregano, cesnek, olivovy-olej, voda, rajcata, bobkovy-list, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 200–210 °C a připravte si zapékací nádobu (30 cm × 40 cm).

Do větší mísy dejte mleté maso, přidejte oregano, bazalku, česnek, olivový olej, sůl a pepř a vše dobře promíchejte.

Poté do připravené zapékací nádoby vlijte 100 ml vody a přidejte rajčata a bobkové listy.

Z masové směsi tvořte koule o hmotnosti 55–60 g a vkládejte je do zapékací nádoby.

Jakmile budete mít všechno maso zpracované, dejte koule do trouby a pečte 15–18 minut na 200–210 °C.

Poznámky

Tipy na servírování: Hotové masové koule podávejte s rýží a řeckým jogurtem. Můžete je také dle chuti posypat nahrubo nasekanou čerstvou bazalkou nebo oreganem.

TIP: Tento pokrm lze po uvaření rozdělit na porce, nechat vychladnout a následně zamrazit. Zamrazit můžete i syrovou masovou směs, popřípadě již vytvořené masové kuličky