Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Masové koule s dýňovou omáčkou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Masové koule s dýňovou omáčkou

45 min 30 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

919 kcal 27g Bílkoviny 22g Tuky 16g Cukry

Suroviny

rajcata, dynove-pyre, kokosove-mleko, kmin, chilli, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte omáčku. V hrnci smíchejte dýňové pyré spolu s krájenými rajčaty, kokosovým mlékem, kmínem, chilli vločkami, špetkou soli

a špetkou pepře. Vše povařte na mírném plameni 7 minut.

Poté hrnec odstavte, jeho obsah rozmixujte dohladka tyčovým mixérem, hrnec přiklopte pokličkou a dejte zatím stranou.

Nyní si připravte masové koule. Cibuli nakrájejte nadrobno, vložte ji do větší mísy a přidejte k ní krůtí maso, vločky, rozmarýn, špetku soli

a špetku pepře. Rukama vypracujte těsto, ze kterého tvarujte kuličky.

V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a kuličky na něm opékejte ze všech stran cca 20 minut na mírném plameni. Ještě před podáváním

vyzkoušejte, zda jsou kuličky dostatečně propečené: jednu kuličku rozkrojte a přesvědčte se, že není uprostřed narůžovělá.

Hotové kuličky pak podávejte s připravenou dýňovou omáčkou a libovolnou přílohou – nám k omáčce nejvíce chutná celozrnná rýže nebo celozrnné

těstoviny.

Poznámky

*Pro přípravu dýňového pyré upečte nebo uvařte doměkka 1 očištěnou dýni hokkaido (případně oloupanou máslovou dýni) a následně ji rozmixujte na hladké pyré.