Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Masarykovo cukroví

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Masarykovo cukroví

30 min 15 min Snadné 12 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

139 kcal 2g Bílkoviny 9g Tuky 10g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, trtinovy-cukr, maslo, vejce, liskove-orechy

Instrukce

Nejprve si připravte těsto. Do středně velké mísy dejte mouku, cukr, máslo a žloutek a vše pořádně zamíchejte, aby se ingredience spojily do tužšího těsta. Poté přidejte lískové ořechy a do těsta je zapracujte.

Takto připravené těsto vytvarujte do 1 velkého nebo 2 menších válečků (cca 3 cm v průměru), zabalte do potravinářské fólie a nechte minimálně 8 hodin odležet (nejlépe však přes noc).

Jakmile bude těsto odleželé, předehřejte troubu na 170 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem. Váleček zbavte fólie, lehce jej obalte v třtinovém cukru a nakrájejte na kolečka o šířce cca 0,7 cm. Kolečka vyskládejte na pečicí papír, plech dejte do trouby a pečte dozlatova 18–22 minut na 170–175 °C.

Poznámky

Těsto v ledničce vydrží až 4 dny, takže si jej můžete připravit dopředu a péct, až bude potřeba.