Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Marocká rybí směs

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Marocká rybí směs

55 min 45 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

216 kcal 28g Bílkoviny 3g Tuky 23g Cukry

Suroviny

treska, rajcata, brambor, kapie, cesnek, chilli, rimsky-kmin, kurkuma, mleta-paprika, cizrna, citronova-stava, koriandr, sul

Instrukce

Brambory očistěte kartáčem (neloupejte!) a nakrájejte na měsíčky.

Rajčata si nakrájejte na plátky a kapie na proužky.

Nakrájenou zeleninu přemístěte do většího hrnce a přidejte k ní utřený česnek, chilli, římský kmín, kurkumu, mletou sladkou papriku, 2 lžičky soli a šťávu z 1 citronu.

Vše zalijte 700 ml vody a přiveďte k varu. Poté hrnec přiklopte pokličkou a vařte na středním stupni ohřevu 35–40 minut do změknutí brambor.

Pokud bude směs příliš houstnout, přilijte do ní trochu vody.

Mezitím si nakrájejte na nudličky tresčí filet a koriandr si nasekejte nahrubo.

Až brambory v hrnci dostatečně změknou, přidejte do hrnce cizrnu společně s nakrájenou treskou a vše vařte ještě 5–7 minut do změknutí tresky.

Hotovou směs rozdělte na 6 servírovacích talířů,posypejte nasekaným koriandrem a podávejte například s čerstvým celozrnným pečivem.