Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mandlový jogurt bez jogurtovače – základní recept

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Mandlový jogurt bez jogurtovače – základní recept

15 min 0 min Snadné 8 porce

Mohlo by se zdát, že příprava jogurtů může být obtížnější. Zdání však klame, máme pro vás exkluzivní recept, který zvládnete hravě doma a nepotřebujete k jeho výrobě ani žádné speciální vybavení. Navíc potěšíme příznivce jak veganského, tak bezlaktózového stravování.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

171 kcal 6g Bílkoviny 14g Tuky 5g Cukry

Suroviny

mandle, voda, citron, sojovy-jogurt

Instrukce

Namočené mandle slijte, ponechte je neoloupané a dejte je do mixéru (je potřeba výkonnější mixér). Přidejte 750 ml vody a 1 lžíci citronové šťávy a vše rozmixujte na hladkou směs.

Směs z mixéru přemístěte do misky, přidejte 8 lžic rostlinného jogurtu a zamíchejte.

Připravte si větší mísu a zhruba do poloviny ji naplňte vodou o teplotě cca 50 °C. Do takto připravené mísy opatrně postavte misku s jogurtovou směsí (hladina vody by měla sahat nad polovinu misky).

Celou mísu přikryjte utěrkou nebo zabalte do potravinářské fólie a nechte stát při pokojové teplotě do dalšího dne.

Následující den přemístěte hotový jogurt do uzavíratelné misky a dejte do lednice, kde vám vydrží 2–3 dny. Jogurt konzumujte vychlazený.