Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mandlovopomeračová bábovka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Mandlovopomeračová bábovka

100 min 65 min Střední 20 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

169 kcal 3g Bílkoviny 12g Tuky 13g Cukry

Suroviny

kokosovy-olej, bezlepkova-mouka, voda, pohankova-mouka, mandle, skorice, zazvor, maslo, vejce, trtinovy-cukr, pomeranc, vanilkovy-extrakt, mandlove-mleko

Instrukce

Troubu dejte předehřívat na 175 °C a připravte si menší formu na bábovku, kterou vymažte 20 g kokosového oleje (nebo másla) a vysypte bezlepkovou moukou.

Dále si připravte tepluvzdornou nádobu a nalijte do ní cca 500 ml vody.

Nyní si připravte 2 mísy. Do jedné z nich nasypte pohankovou mouku, mleté mandle, skořici a zázvor, vše promíchejte a mísu zatím odložte stranou.

Do druhé mísy dejte máslo, vejce, třtinový cukr, pomerančovou kůru a vanilkový extrakt, následně si připravte šlehač a celý obsah této mísy vyšlehejte dohladka. Vyšlehanou směs přemístěte do první mísy se suchými ingrediencemi, přidejte mandlové mléko a poté obsah mísy pomocí vařečky zpracujte na kompaktní polotekuté těsto, které přelijte do připravené formy na bábovku.

Formu s těstem přemístěte do předehřáté trouby a na dno trouby položte připravenou tepluvzdornou nádobu s vodou.

Poté troubu zavřete a bábovku pečte 55–65 minut při 165–175 °C dozlatova.

Po upečení vyndejte bábovku z trouby a nechte ji ještě 15–20 minut chladnout ve formě. Následně ji z formy vyklopte a podávejte (celkem by bábovka měla vystačit na 20 porcí). Případně můžete bábovku až 3–4 dny skladovat v chlebníku nebo zabalenou v utěrce.